Bez kategorii

Kolejny skandal w Lubawce z nepotyzmem w tle ????? Burmistrz Kocemba chce usunąć dyrektora SP ZOZ dr Stanisława Smoka ze stanowiska, aby na to miejsce powołać Wiktora Króla, ulubieńca posłanki Krawczyk !!!! Czy burmistrz Kocemba z gminy Lubawka robi sobie śmietnisko dla nieudaczników ze swojej partii, czyli platformy obywatelskiej i ludzi z nią związanych ?

Burmistrz Kocemba otrzymała chyba polecenie partyjne, aby następnego w mojej ocenie nieudacznika przyjąć na stanowisko dyrektora SP ZOZ gminy Lubawka, jest nim niejaki Wiktor Król, który dał  się już poznać jako karierowicz partyjny doprowadzający do upadku wszystkiego czego się nie tknie.

Słuchając wczoraj jego wystąpienie podczas sesji powiatowej, naszła mnie refleksja, czy, aby tego człowieka nie należało by poddać badaniom u biegłych lekarzy odpowiedniej specjalności? Tak samo jestem zdania, że także posłanka Krawczyk i burmistrz Kocemba powinny przedstawić zaświadczenia o stanie zdrowia psychicznego, bowiem to co wyprawiają i wypowiadają może świadczyć o jakiś zaburzeniach.

Dlaczego burmistrz chce usunąć dr Stanisława Smoka ze stanowiska, jeżeli to on pomimo niesprzyjającej sytuacji doskonale prowadzi wszystkie przychodnie, których działalność nie przynosi strat, a wręcz przeciwnie generuje niewielkie zyski, które są przeznaczone na doposażenie przychodni w nowy sprzęt.

Popatrzmy jakie w mojej ocenie popłuczyny trafiają do nas do pracy z poza gminy Lubawka ? Ilu jeszcze mieszkańców gminy pozostało na jakichkolwiek odpowiedzialnych stanowiskach ?

Wszędzie są obsadzani ludzie z zewnątrz związani z platformą obywatelską, choć to są ludzie nie posiadający predyspozycji do takiej pracy, ani nie rozumiejący specyfiki naszej gminy i potrzeb jej mieszkańców. Gdy jeszcze na jesień na zastępcę burmistrza trafi obecna posłanka Krawczyk, to już będzie chyba koniec naszej gminy.

Czy możemy dopuścić do takich działań ? W dniu 10 czerwca ma się odbyć posiedzenie komisji powołanej przez burmistrz, aby zdecydować o zwolnieniu obecnego dyrektora, ale mieszkańcy nie będą mieli możliwości choćby posłuchać tych obrad.

Czy po zamknięciu aptek, teraz zamknięciu szpitala,  burmistrz Kocemba doprowadzi do zamknięcia przychodni, albo  ich prywatyzacji, tak aby jak ich mieszkańcy nazywają „łajzy z platformy” się obłowiły ?

hk
29.05.19